hdmi kabel

HDMI KABEL

HDMI kabel – upplev en bättre bildkvalité

Hdmi är en ny industristandard som underlättar överföringen av både bild och ljud digitalt på ett mycket enkelt och kraftfullt sätt. Själva HDMI kabeln är framtagen för att vara robust och inte gå i sönder lika lätt som andra äldre typerna av kablar som använts fram till att HDMI uppfanns. Innan HDMI blev den nya industristandarden var bilden och ljudet uppdelat i två olika kablar och dessa tog alltid upp en massa plats bakom tv, dator med flera. HDMI är framtaget utav bland andra Hitachi, Panasonic, Philips, Sony, Thomson, Toshiba och Silicon Image. Dessa företag har alltid vara pionjärer inom ljud och bild branschen och det är verkligen unikt att så många ledande företag har utvecklat en teknik ihop.

Avsikten med HDMI är att ersätta en större del kablar mot en kabel när du kopplar ihop digitala enheter och få hemelektronik att prata med andra enheter så som datorer. Bild överförs enligt DVI standard och är helt bakåtkompatibel med DVI-standarden som är byggt för att överföra enbart digital bild utan förlust av kvalité.

DVI har en stor nackdel och det är längden på kablarna som kan användas innan man tappar för mycket av signalen. Med HDMI kan du koppla ihop hela ditt vardagsrum med din dator eller bygga ditt eget multimedia center där du gör överföringen av bild och ljud med hjälp av HDMI kablar. Nästan all ny teknisk utrustning idag har inkopplingar för HDMI så att man kan enkelt och bekvämt koppla ihop den nya utrustningen med resterande av ditt digitala center. HDMI är också mycket mindre känslig för störningar i större sammanhang och detta var mycket av den grundtanke som låg bakom när HDMI uppfanns.

Det som är mest populärt idag är att koppla ihop tv-spel konsoler med tv eller datorskärmar och på detta sätt få den ultimata spelupplevelsen. Detta gäller bland annat Playstation 3 som med HDMI får en kristallklar bild och ett helt underbart ljud som gör att man rycks med när man spelar sina favoritspel. Spel som fotbollsspel i 3d eller krigsspel på din stora plasma tv i full HD kvalité med 6-kanals ljud är något som gör att alla spelinriktade person kan njuta av den bästa spelupplevelse som kan fås via en spelkonsol.

Men det är inte bara tv-spel som upplyfts med den nya digitala tekniken. Att titta på film är en av de vanligaste fritidsyssla som Svenska familjer gör idag. Den senaste biotekniken är nu tillgänglig i varje familjs vardagsrum eftersom ljud och bild har avancerat mycket sedan den första DVD-spelaren. Att se film när det börjar bli för kallt för att gå ut eller när det helt enkelt är dags för en filmkväll med gänget vill man har den bästa kvalitén på bild och ljud som man kan få med sin kringutrustning.

Att njuta av film utan minskning av kvalité och att kunna koppla ihop din DVD med din tv med hjälp av en kabel gör att HDMI verkligen kan hjälp till med den stora kabelhärva som kan existera i alla hem. Kabelhärvor gör att man samlar damm och damm kan ge till slut upphettas till en sådan grad att det kan förekomma bränder i vardagsrummet. Eftersom säkerheten förbättras och kablarna gör det enklare att städa i vardagsrummet när en HDMI kabel ersätter upp till 3 eller fler kablar för att uppnå ett mycket bättre resultat i både bild och ljud.

Det finns idag parabol mottagare och mottagare av digital tv som överför perfekt HDTV kvalité till din digitala tv. Det fina med att ha dina digitala kanaler genom HDMI är att du slipper försämringar av bild och ljus samtidigt som du inte behöver söka fram några kanaler på din tv. Du trycker bara på HDMI knappen på din fjärrkontroll till din tv och du har direkt tillgång till dina kanaler utan att behöva ställa in din TVs kanaluppsättning vilket kunde ställa till mycket bekymmer när man köpt ny kringutrustning att koppla till din TV innan HDMI funnits.

HDMI kablar brukar ingå när du köper en DVD eller annan typ av kringutrustning. Eftersom denna typ av kabel utrustning ingår så kan du använda det direkt från inkoppling. Ibland kan man dock vilja köpa en ny HDMI kabel som är lite längre då den vanligaste längden på HDMI-kabel är cirka 1 till 1.5 meter långa. Det finns HDMI kablar som är guldpläterade och dessa klarar av att transportera bild och ljud informationen längre än de vanliga med standard stift i metall.

När du skall köpa en HDMI-kabel av hög kvalité skall man inte köpa första bästa. Man kan idag hitta bra priser hos olika internetbutiker som tillhandahåller mycket fin kvalité till ett mycket bra pris. Du kan enkelt använda olika webbsidor så som kelkoo med flera för att hitta det bästa priset på ditt HDMI-kablage. När du har hittat den kabel du behöver så kan du köpa den direkt på Internetshoppen och få den levererad hem till dig och oftast är frakten lägre än om du skulle kört och köpt den direkt i butik. Det är inte alla som har en butik med HDMI kablar i närheten av där man bor.

I slutsats till denna artikel så skall du alltid köpa kringutrustning som har HDMI. Utrustningen brukar inte kosta mycket extra bara för att den har HDMI uttag och bra kvalité i bild och ljud är ett måste ifall du redan har utrustning med HDMI.

About: Blog